Home » Route

Route

Merwestein ligt centraal in Nederland, in het centrum van Nieuwegein en vlakbij diverse uitvalswegen. Merwestein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een ruim parkeerterrein.

BEZOEK- EN POSTADRES

Merwestein
Merweplein 1
3432 GN Nieuwegein

Postbus 772
3430 AT Nieuwegein

MET HET OPENBAAR VERVOER

Merwestein is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Neem de trein of bus naar Nieuwegein, stap over op de sneltram of de streekbus en je wordt voor de deur afgezet.

Sneltram: vanaf het Centraal Station in Utrecht neem je de sneltram Utrecht -Nieuwegein/Zuid. Je stapt uit bij halte Nieuwegein – Merwestein en neemt de trap aan de parkzijde naar beneden. Onderaan deze trap loop je gelijk rechts onder het viaduct door. Neem de eerste weg naar rechts (langs het sport-/speelveldje) en loop vervolgens rechtdoor totdat je Merwestein aan je rechterhand ziet. De ingang van het complex bevindt zich aan de andere kant; je kunt er links omheen lopen. Vanaf tramhalte Merwestein is het circa 5 minuten lopen naar het sport- en evenementencomplex.

Streekbus: vanuit Utrecht Centraal Station kun je verschillende bussen nemen naar Merwestein. Voor het actuele en meest complete overzicht verwijzen wij je graag naar www.9292ov.nl.

MET DE AUTO

Vanuit de richting Vianen en Maastricht
Neem vanaf de A2 Maastricht – Utrecht de tweede afslag over de Lekbrug (Nieuwegein/IJsselstein, afrit 9). Aan het einde van de afrit ga je rechtsaf. Voor het vervolg zie routebeschrijving vanuit de richting Amsterdam en Den Haag.

Vanuit de richting Amsterdam en Den Haag
Bij knooppunt Oudenrijn ga je richting Den Bosch (A2). Vanaf de A2 (Utrecht/Maastricht) neem je de afslag Nieuwegein/IJsselstein, afrit 9. Je vervolgt de weg richting Nieuwegein en gaat via het viaduct over de A2. Bij de verkeerslichten ga je rechtdoor.

Je komt uit op de Wijkerslootweg. Ga zoveel mogelijk rechtdoor en je komt op de Zuidstedeweg. Na het passeren van het viaduct (over de Hollandse IJssel) ga je linksaf bij de verkeerslichten (afslag Merwestein staat aangegeven op het ANWB-bord). Je bevindt je nu op de Binnenwal. Ga vervolgens de tweede straat naar rechts (Meerwal). Als je de weg vervolgt, kom je automatisch op het gemeentelijke parkeerterrein van Merwestein. Bij het oprijden van het parkeerterrein is Merwestein aan je rechterhand

Vanuit de richting Arnhem en Utrecht
Vanaf de A12 (Utrecht – Arnhem) neem je de afslag Nieuwegein (afrit 16) en volg je de provinciale weg S15 (A.C. Verhoefweg). Bij de splitsing IJsselstein/Nieuwegein-Zuid ga je linksaf richting Nieuwegein-Centrum. Je bent nu op de Zuidstedeweg. Na het passeren van het viaduct over de Hollandse IJssel ga je bij de verkeerslichten linksaf de Binnenwal op. Ga de tweede straat naar rechts (de Meerwal) en je bent bij het gemeentelijke parkeerterrein van Merwestein.

Vanuit Arnhem
Vanaf de A12 volg je na de afslag Bunnik de ring Utrecht-Zuid. Bij het verkeersplein Laagraven kies je de richting Houten/Nieuwegein-werkgelegenheidsgebied, afrit 18. Aan het einde van deze weg volg je de richting centrum/IJsselstein. Ga rechtsaf bij de verkeerslichten van het volgende kruispunt richting Merwestein. Je bevindt je nu op de Binnenwal. Neem tot slot de tweede straat naar rechts (Meerwal) en je komt uit bij het gemeentelijke parkeerterrein van Merwestein.

PARKEREN

Het parkeerterrein bij Sport en Evenementencomplex Merwestein is in beheer van de Gemeente Nieuwegein en niet in beheer van Sport en Evenementencomplex Merwestein. Houd er rekening mee dat het parkeerterrein bij Merwestein van maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 14:00 betaald parkeren is. Het is mogelijk om een dagkaart  te kopen (bij de parkeerautomaat). Op doordeweekse dagen na 14:00 uur en in het weekend is parkeren gratis.

Contact

Route