Home » Zwemfaciliteiten » Kruidenbaden

Kruidenbaden

Heerlijk even tot rust komen na een lange week? Dan zijn de kruidenbaden van Merwestein ideaal voor jou! Even een momentje ontspannen en tot rust komen. De kruidenbaden bevatten kruiden met natuurlijke, vitaliserende werkingen. Dompel onder en badder al je vermoeidheid en zorgen weg. De serene videobeelden op een groot scherm maken de beleving compleet en helpen je om weer helemaal zen te worden.

Bekijk hier onze openingstijden en plan jouw ideale rustmomentje in!

Waarom een kruidenbad?

Behalve dat een kruidenbad ontspannend is, zijn er nog meer redenen waarom de kruidenbaden van Merwestein aan te raden zijn!

  • Het helpt met het ademen tijdens een verkoudheid;
  • Het verzacht de pijn van menstruele krampen;
  • Het verzacht de spierpijn;
  • Het helpt de bloedsomloop;
  • Het helpt om beter te slapen;
  • Het helpt bij een huidirritatie of uitslag.

Kruidenbad tijdens de zwangerschap

Ben je zwanger en wil je graag een kruidenbad nemen? Pas dan op. De eerste drie maanden van de zwangerschap wordt het afgeraden om een kruidenbad te nemen. Dit komt door de warme temperatuur die snel bacteriën vermenigvuldigt. In de eerste drie maanden van een zwangerschap is je lichaam extra kwetsbaar, waardoor je hier goed mee moet oppassen.

Na drie maanden kan je gelukkig wel weer een heerlijk kruidenbad nemen, zo lang je er niet te lang in blijft. Als je voor de zwangerschap al nauwelijks een kruidenbad nam, kan je dit beter nog even zo houden tijdens de zwangerschap. Je lichaam is dan namelijk niet gewend aan de temperatuurschommelingen en dit kan voor jou en de baby dus gevaarlijk zijn.

Ook in de laatste zes weken van de zwangerschap is het verstandig om de kruidenbaden te vermijden. Dit is om mogelijke infecties te voorkomen.

Kan je geen kruidenbad nemen? Niet getreurd! Bij Merwestein kan je namelijk wél meedoen aan zwangerschapszwemmen. Misschien niet zo ontspannend als een kruidenbad, maar zo blijf je wel lekker fit!

Kruidenbad na de bevalling

In tegenstelling tot een kruidenbad nemen tijdens de zwangerschap, is een kruidenbad nemen ná de bevallig een echte aanrader! Vanaf 24 uur na de bevalling kan je alweer heerlijk ontspannen. Een kruidenbad is niet alleen heerlijk voor je lichaam, maar ook geestelijk werkt het erg ontspannend. Bij onze kruidenbaden kan je ultiem ontspannen en even ontsnappen van de soms zware kraamdagen.

Benieuwd naar onze openingstijden? Een overzicht van alle tijden vind je bij Openingstijden!