Home » Zwemles

Zwemles

Om goed en veilig te kunnen zwemmen is een zwemdiploma onmisbaar. Zwemles bij Merwestein is niet alleen nuttig, maar ook nog eens erg leuk. Misschien wel de leukste zwemles in heel Utrecht! Al meer dan 30 jaar geven onze zweminstructeurs met veel plezier zwemles aan kinderen én volwassenen. Wil je dit met eigen ogen zien tijdens de kijkdagen? Een overzicht van alle tijden vind je bij Openingstijden. Zwemles volgen kan al vanaf een leeftijd van 6 weken. In bijzijn van hun ouders worden jonge kindjes zo al vroeg watervrij en leren ze zelfs al de eerste echte zwemvaardigheden. Inschrijven voor de diplomazwemles kan al vanaf 4,5 jaar. Ook voor volwassenen hebben wij, in kleine groepen, speciale zwemlessen. Iedereen is uniek en daarom staan persoonlijke aandacht en kwaliteit altijd voorop. Voor zwemles in regio Utrecht kom je dus gewoon naar Merwestein!

Bovendien heeft zwemles bij ons voordelen:

  • Grote keuze in lesdagen en –tijden
  • Inschrijving al vanaf 4,5 jaar. (het is niet mogelijk je kind al voor de leeftijd van 4,5 jaar in te schrijven)
  • Gratis recreatiezwemmen
  • Snelcursus in de schoolvakanties

 

Proefzwemmen bij Merwestein

Soms is het nodig om eerst een proefles af te nemen voordat je op zwemles gaat. Bijvoorbeeld als je al zwemdiploma’s bij een ander zwembad hebt gehaald en bij Merwestein verder wil of als je een snelcursus-B wil volgen. We kunnen dan namelijk goed je niveau bepalen en weten zo waar we tijdens de les nog aandacht aan moeten besteden. Een proefles vindt plaats buiten de reguliere lessen om en wordt individueel of in een kleine groep gedaan. Voor een proefles kun je een afspraak maken bij de receptie.

Inschrijven voor zwemles

Jezelf of je kind inschrijven voor de leukste zwemles in Utrecht? Dat kan via het inschrijfformulier op de website. Of neem een inschrijfformulier mee bij de receptie. Inschrijven kost € 21,00. Zodra wij je inschrijving binnen hebben, nemen we contact met je op om deze te bevestigen en definitief te maken. Helaas kunnen we niet iedereen altijd meteen plaatsen. Als dat het geval is, plaatsen we de inschrijving op een wachtlijst. Of er een wachtlijst is en hoe lang de wachttijd is, hangt af van het gekozen tijdstip, zie het overzicht van alle zwemlestijden. Wel kan er al een afspraak gemaakt worden voor een eventuele proefles.

Volg je nu zwemles op een andere plek in Utrecht? Indien je overstapt vanuit een ander zwembad, nemen we altijd eerst een proefles af voordat gestart wordt met de zwemlessen. Let op! Inschrijven voor de wachtlijst kan vanaf 4,5 jaar.

Goede bereikbaarheid vanuit Utrecht en de regio

Zwembad Merwestein is ideaal gelegen in het centrum van Nieuwegein en is daarom goed bereikbaar voor zowel inwoners van Nieuwegein als uit de regio. Vanuit Utrecht gaat een tram en er stoppen meerdere bussen op loopafstand van ons zwembad. Kom je met de auto? Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op het gemeentelijk parkeerterrein.

Tips wanneer je zwemles bij Merwestein volgt

Begint jouw kind met zwemles bij Merwestein? Of gaat je kind voor een ander diploma? Logisch dat je dan enkele vragen hebt. Hieronder hebben we een aantal vragen die vaak gesteld worden voor je beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we beantwoorden je vragen graag!

1. Veelgestelde vragen zwemles
2. 
Handige tips voor zwemles
3. Zwemlesinformatie en voorwaarden