Home » Zwemmen en activiteiten » Banenzwemmen (vanaf 18 jaar)

Banenzwemmen (vanaf 18 jaar)

Banenzwemmen is voor iedereen, ongeacht wat je niveau of tempo is! Er zijn verschillende banen waarin je lekker baantjes kunt trekken. Zo kun je op eigen houtje, met vrienden of vriendinnen, voor de lol of met sportieve doelen voldoende meters maken in ons 25-meterbad.

Merwestein banenzwemmen

Bij Merwestein kun je lekker baantjes zwemmen op je eigen tempo en op het moment dat het jou schikt! Zo kun je bij Merwestein ieder dag terecht om banen te zwemmen tijdens het recreatief zwemmen. Zwem je liever op een wat rustiger tijdstip in de ochtend? Geen enkel probleem! ‘s Morgens van maandag t/m vrijdag van 07:00-08:30 uur kun je baantjes trekken tegen een gereduceerd tarief.

Banenzwemmen

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden? Bekijk hier dan alle openingstijden.

Banenzwemmen is gezond!

Banenzwemmen is een leuke en gezonde manier om aan je conditie te werken. Verder draagt zwemmen ook bij aan het versoepelen van spieren en is het goed voor calorieverbranding.

Omdat je je in het water gewichtloos voelt, kun je alle bewegingen vaak eenvoudig maken. Banenzwemmen is daarom ook geschikt als je een blessure hebt. Je spieren ontspannen namelijk door de bewegingen die je in het water maakt.

Ga je regelmatig banenzwemmen? Dan merk je vaak al snel wat de positieve gevolgen zijn op je lichaam. Zo kun je bijvoorbeeld merken dat:

  • Je lichaam soepeler aanvoelt doordat je spieren en gewrichten zich ontspannen in het water;
  • Je ademcapaciteit steeds groter wordt. Hierdoor kun je steeds grotere afstanden zwemmen;
  • De snelheid waarmee je baantjes zwemt toeneemt en de hersteltijd na het zwemmen afneemt;
  • Je steeds langer kan blijven bewegen met een hoge hartslag.

 

Kortom, banenzwemmen is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens erg gezond!