Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

KUNNEN WE BAANTJES TREKKEN TIJDENS DE OPENINGSTIJDEN VAN RECREATIEF (VRIJ) ZWEMMEN?

Kun je baantjes trekken tijdens de recreatieve zwemuren bij Merwestein? Absoluut! Tijdens de recreatieve zwemtijden worden er speciale banen gereserveerd voor banenzwemmen. Het aantal beschikbare banen voor banenzwemmen varieert afhankelijk van de drukte in het zwembad.

WAT ZIJN DE OPENINGSTIJDEN VAN HET ZWEMBAD?

Op zoek naar de openingstijden van het zwembad bij Merwestein? Alle actuele openingstijden zijn overzichtelijk weergegeven op onze Openingstijdenpagina. Plan nu je bezoek!

KAN IK MET EEN PINPAS BETALEN WANNEER IK IN HET ZWEMBAD BEN?

Ja, bij Merwestein kun je gemakkelijk betalen met je pinpas, zelfs binnen in het zwembad. Ook is het mogelijk om bij de kassa, aan de receptie van ons complex, extra contant geld te pinnen.

ZIJN ER IN HET ZWEMBAD LOCKERS/KLUISJES BESCHIKBAAR?

Ja wij bieden voldoende lockers in de garderobes voor het veilig opbergen van je spullen. Deze zijn beschikbaar en te gebruiken met je polsband.

HOE OUD MOET MIJN KIND ZIJN OM INGESCHREVEN TE KUNNEN WORDEN VOOR ZWEMLES?

Kinderen moeten minimaal 4 1/2 jaar oud zijn om ingeschreven te worden voor zwemlessen bij Merwestein.

MIJN KIND ZIT OP ZWEMLES IN MERWESTEIN, BETAAL IK OOK VOOR HEM/HAAR EEN ENTREEPRIJS VOOR RECREATIEF(VRIJ) ZWEMMEN?

Nee, alle zwemleskinderen met een geldige zwemleskaart van Merwestein zwemmen gratis. De begeleider (verplicht en ouder dan 18 jaar) betaalt wel de standaard entreeprijs.

ZIJN ZWEMBANDJES EN/OF ZWEMLUIERS VERPLICHT IN HET ZWEMBAD?

Zwembandjes zijn verplicht in ons zwembad. Voor zwemluiers geldt dat deze niet verplicht zijn maar wel sterk worden aangeraden i.v.m. hygiëne in het zwembad. Beide worden verkocht bij de receptie in de ontvangsthal.

KRIJG JE ALS JE STUDENT, CJP-PAS OF U-PAS HOUDER KORTING?

Wij hebben geen kortingstarieven voor studenten en CJP-pas houders. Voor U-pas houders geldt dat zij gebruik kunnen maken van deze pas voor onze zwemlessen. Let wel op: de voorwaarden van de U-pas zijn gewijzigd en er geldt nu een persoonsgebonden budget. Kijk voor meer informatie op www.u-pas.nl.

IK BEN IETS VERLOREN, BEWAREN JULLIE GEVONDEN VOORWERPEN?

Ja, gevonden voorwerpen worden bewaard tot twee weken na vondst. Waardevolle items zoals sieraden, portemonnees, brillen etc. worden bewaard achter de receptie.

Welke faciliteiten biedt Merwestein aan?

Bij Merwestein, jouw bestemming voor zwemplezier, staan er enkele veranderingen op stapel door de verbouwing die start vanaf de meivakantie 2024. Gedurende deze periode, gekenmerkt als fase 2 van de verbouwing, zal het aanbod aan faciliteiten tijdelijk beperkter zijn. Belangrijk is dat het banenzwemmen en de zwemlessen beschikbaar blijven, zodat zwemliefhebbers hun routine kunnen voortzetten. Ook blijven specifieke tijden gereserveerd voor zwemverenigingen. Echter, het recreatief zwemmen wordt beperkt tot het doelgroepenbad en het wedstrijdbad, en is dan slechts tweemaal per week mogelijk. Tot aan deze verbouwingsfase blijven alle faciliteiten, behalve het doelgroepenbad, open zoals gebruikelijk. Voor de meest actuele informatie over de beschikbaarheid en openingstijden van onze faciliteiten tijdens de verbouwing, bekijk de openingstijden van Merwestein of neem direct contact met ons op.

Waar is Merwestein gelegen en hoe kan ik er komen?

Sport- en Evenementencomplex Merwestein is gelegen in Nieuwegein, centraal in Nederland en gemakkelijk te bereiken zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer reizen, zijn er diverse busverbindingen vanuit Utrecht Centraal Station die in de nabijheid van Merwestein stoppen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gemakkelijk navigeren via de A2 en A12, met duidelijke routebeschrijvingen beschikbaar voor verschillende aanrijroutes. Uitgebreide routebeschrijvingen en informatie over openbaar vervoer zijn te vinden op Route Merwestein.

Is er parkeergelegenheid beschikbaar bij Merwestein?

Ja, er is parkeergelegenheid beschikbaar bij Merwestein. Het sport- en evenementencomplex beschikt over een gemeentelijk parkeerterrein waar bezoekers hun auto kunnen parkeren. De exacte locatie van dit parkeerterrein en aanvullende details over de parkeermogelijkheden zijn te vinden op de route en parkeerpagina van Merwestein. Hier krijg je duidelijke instructies over hoe je het parkeerterrein kunt bereiken en andere relevante informatie over parkeren bij Merwestein.

Wat zijn de tarieven voor het gebruik van de faciliteiten?

De tarieven voor het gebruik van de faciliteiten bij Merwestein variëren en zijn afhankelijk van de specifieke activiteit of dienst die je wilt gebruiken. Voor een gedetailleerd overzicht van alle toegangsprijzen en de kosten voor specifieke faciliteiten, kun je terecht op de toegangsprijzenpagina van Merwestein. Hier vind je actuele prijsinformatie die je helpt bij het plannen van je bezoek aan Merwestein.

Hoe kan ik contact opnemen met Merwestein?

Om contact op te nemen met Merwestein, kun je ons bellen op telefoonnummer 030-600 42 60 of een e-mail sturen naar info@merwestein.nl. We helpen je graag verder met al je vragen.

Is Merwestein toegankelijkheid voor mensen met een beperking?

Met onze Mindervaliden (MiVa) faciliteiten zorgen we ervoor dat iedereen, ongeacht fysieke beperkingen, volop kan genieten van alles wat Merwestein te bieden heeft.

Onze MiVa-toegankelijkheid omvat onder meer:

1. Goed toegankelijke entrees en paden.
2. Speciaal aangepaste kleedruimtes en douches.
3. Hulpmiddelen om gemakkelijke toegang tot zwembaden te garanderen.

Ons personeel staat klaar om assistentie te bieden waar nodig, zodat iedereen een plezierige tijd kan beleven bij Merwestein. Voor meer specifieke informatie over onze MiVa-voorzieningen, neem gerust contact met ons op.

Is er een restaurant of café beschikbaar op locatie?

Vanaf de meivakantie 2024, met het begin van fase 2 van de verbouwing, zullen onze horecagelegenheden, waaronder Brasserie H2O en de badbar, tijdelijk niet beschikbaar zijn. Deze aanpassing is onderdeel van onze inspanningen om de faciliteiten te verbeteren en te vernieuwen.

Welke zwemlessen zijn er en hoe kan ik me hiervoor inschrijven?

Bij Merwestein bieden we een breed scala aan zwemlessen aan, geschikt voor verschillende leeftijden en zwemniveaus. Van lessen voor beginners tot geavanceerde zwemtechnieken, ons gekwalificeerde personeel staat klaar om een leerzame en veilige zwemervaring te bieden.

Inschrijven voor zwemlessen bij Merwestein is eenvoudig:

1. Navigeer naar de ‘Mijn Merwestein’ webshop.
2. Kies het type zwemles dat past bij jouw behoeften of die van je kind.
3. Vul het online formulier in of neem contact op met onze receptie voor persoonlijke assistentie.

We streven ernaar om zwemlessen toegankelijk en plezierig te maken voor iedereen.

Is er een wachtlijst voor zwemles bij Merwestein?

Bij Merwestein is er altijd een wachtlijst voor zwemlessen, welke afhankelijk is van de vraag en beschikbaarheid. Deze wachtlijst zorgt ervoor dat iedereen eerlijk en op volgorde van inschrijving aan de beurt komt voor zwemlessen.