Home » Zwemles » P.O.G. zwemmen

P.O.G. zwemmen

Bij zwembad Merwestein vinden we dat zwemmen een leuke sport is voor iedereen. Ook als je niet zomaar deel kan nemen aan de reguliere zwemlessen. Wij bieden genoeg mogelijkheden voor zwemmen met een beperking!

Sport & Evenementencomplex Merwestein beschikt over relevante voorzieningen zoals: invalidenlift, invalidentoiletten en parkeermogelijkheid direct bij de ingang.

Zwemles voor kinderen met een beperking

Om te beginnen worden al onze zwemlessen voor mensen met een beperking gegeven door speciaal getrainde zweminstructeurs.

Wij hebben een aparte groep voor zwemles voor kinderen met een beperking. De groepjes zijn kleiner dan de groepjes van de regulieren zwemlessen. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij of zij nodig heeft.

Je werkt binnen je eigen mogelijkheden naar een bepaald doel. Zo leert je kind zich thuis te voelen in het water en er niet bang (meer) voor te zijn.

Voor sommigen is het doel van de zwemles iets anders. Zo is het bij zwembad Merwestein ook mogelijk om je zwemdiploma’s te behalen met de zwemles voor kinderen met een beperking.

Zwemles voor volwassenen met een beperking

Het is bij ons niet alleen mogelijk om zwemlessen te nemen als kind met een beperking, maar ook als volwassene met een beperking. Zo gaan wij hetzelfde te werk, we werken binnen je eigen mogelijkheden en beginnen we altijd bij de basis!

Zwemdiploma bij zwemles met een beperking

We helpen je zo veel mogelijk om het gevraagde niveau te halen, zodat je een gewoon zwemdiploma A, B of C kan halen. Ook hier houden we ons aan de richtlijnen van het ZWEM-ABC. We gaan altijd voor een haalbaar resultaat: dat kan zelfredzaamheid en veiligheid in water zijn, maar ook een diploma.

Lukt dat niet? Dan werken we toe naar een certificaat met daarop alle vaardigheden die je behaald hebt. We combineren het altijd met plezier hebben en houden in het water, want dat is voor ons het belangrijkst: dat je je prettig voelt in het water en met plezier naar onze lessen komt.

Speciale voorzieningen voor zwemles voor invaliden

Wij hebben ook nog speciale voorzieningen voor zwemles voor invaliden. Zo is het bij ons ook mogelijk om één op één zwemles te krijgen. Daarnaast maken wij gebruik van een extra verwarmd bad van 32 graden én een bad met de normale temperatuur: 27,5 graden.

Waarom zwemles voor invaliden?

Zwemmen is niet alleen handig om te kunnen, het is ook nog eens leuk voor alle leeftijden! In een zwembad kan je je heel vrij bewegen doordat je geen zwaartekracht voelt. Je kan je conditie makkelijk versterken, fit blijven, maar ook rustig drijven. Dit kan zelfs therapeutisch werken. Iedereen kan zich bewegen in het water zonder dat je je gewrichten overbelast.

Bij zwembad Merwestein vinden we het belangrijk om te kijken naar wat je wél kan, in plaats van alleen te kijken naar wat je niet kan of wat moeilijk gaat. We passen onze lessen zo goed mogelijk op je aan en zorgen ervoor dat je met plezier bij ons komt zwemmen!

Aanmelden zwemles met een beperking

Interesse? Meld je hier dan direct aan of vul een inschrijfformulier in bij de receptie van Merwestein. Heb je nog vragen over zwemlessen voor mensen met een beperking? Neem gerust contact met ons op! Of neem alvast een kijkje door het zwembad met een paar korte rondleiding video’s.

Bekijk hier alle les- en openingstijden.