In de ochtend moet u reserveren om gebruik te kunnen maken van het zwembad, doe dat hier.
Home » Zwemles » P.O.G. zwemmen

P.O.G. zwemmen

Bij zwembad Merwestein vinden we dat zwemmen een leuke sport is voor iedereen. Ook als je een beperking hebt en niet zomaar kan deelnemen aan de reguliere zwemlessen, omdat je daar niet goed tot je recht komt.

Sport & Evenementencomplex Merwestein beschikt over relevante voorzieningen zoals: invalidenlift, invalidentoiletten en parkeermogelijkheid direct bij de ingang.

Je kan dan bij ons in een aparte groep leren zwemmen. Bij Merwestein kijken we niet naar wat je niet kan, maar naar wat je wel kunt en passen de lessen hierop aan. Je werkt binnen je eigen mogelijkheden naar een bepaald doel. Dit doel kan uiteenlopen van watervrij maken, tot het behalen van één of meerdere zwemdiploma’s.

Voor deze lessen zijn speciaal getrainde zweminstructeurs aanwezig. De groepjes waarin je les krijgt zijn kleiner, waardoor we iedereen de aandacht geven die nodig is. Zwemles is voor iedereen!

Speciale voorzieningen zwemles met een beperking

  • We maken gebruik van een extra verwarmd bad (32 graden) en een bad met de gewone temperatuur (27,5 graden)
  • Als het nodig is krijg je bij ons één op één begeleiding

Zwemdiploma zwemles met een beperking

We helpen je zo veel mogelijk om het niveau te halen, zodat je een gewoon zwemdiploma A kan halen. Ook hier houden we ons aan de richtlijnen van het ZWEM-ABC. We gaan voor een haalbaar resultaat: dat kan zelfredzaamheid en veiligheid in water zijn, maar ook een diploma. Lukt dat niet? Dan werken we toe naar een certificaat met daarop alle vaardigheden die je behaald hebt. We combineren het altijd met plezier hebben en houden in het water, want dat is voor ons is het belangrijkst: dat je je prettig voelt in het water en met plezier naar onze lessen komt.

Aanmelden zwemles met een beperking

Je kunt je hier direct aanmelden of je kan een inschrijfformulier invullen bij de receptie van Merwestein.

Bekijk hier alle les- en openingstijden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!