Home » Zwemles » Volwassenen zwemles

Volwassenen zwemles

Zwemles is voor iedereen en daarom maken we bij zwembad Merwestein geen probleem van je leeftijd niet uit hoe oud je bent: iedereen mag zwemles volgen. Dus ben je 16 jaar of ouder en wil je graag leren zwemmen? Meld je direct aan voor volwassenen zwemles.

Zwemdiploma voor volwassenen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je als volwassenen zwemles wil volgen. Misschien heb je na je jeugd nooit meer gezwommen of ben je ooit bang geworden voor water. Merwestein maakt zwemmen leuk voor iedereen. Het kan ook zijn dat je nooit je zwemdiploma hebt gehaald. Dat kan dan nu alsnog.

De groepen zijn klein en de zweminstructeur heeft voor iedereen individuele aandacht. De focus ligt op je persoonlijke zwemvaardigheden en dus is de les niet voor iedereen in de groep hetzelfde. Daarom zijn de groepjes klein, zodat iedereen zijn of haar eigen ontwikkeling kan doorlopen. Bij ons staat namelijk plezier tijdens het zwemmen voorop. Heb je plezier tijdens het zwemmen, dan gaat het leren ook veel makkelijker! Daarom is de volwassene zwemles van zwembad Merwestein ook uitermate geschikt voor mensen met watervrees.

Tijdens de lessen wordt, net als bij de jonge kinderen, toegewerkt naar de richtlijnen voor het ZWEM-ABC, zo ben je er zeker van dat je je in alle omstandigheden goed voelt in het water. We leren je de nodige technieken aan en werken tegelijkertijd aan je conditie. Je leert in eerste instantie drijven en de borst- en rugcrawl, waarna je verder gaat met het aanleren van de school- en rugslag. Daarnaast leer je ook nog eens extra basisvaardigheden zoals te water gaan (springen of duiken), onder water zwemmen, draaien en survival.

Inschrijven volwassenen zwemles

Inschrijven kan vanaf 16 jaar. In sommige gevallen maken we een uitzondering als je wat jonger bent. Schrijf je hieronder direct in of vul een aanmeldformulier in bij de receptie.

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.