Home » Zwemmen en activiteiten » Baby- en Peuterzwemmen

Baby- en Peuterzwemmen

De Baby- en Peuterzwemlessen bij Merwestein zijn de ideale manier om je kind al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het water en eraan te laten wennen. Bovendien is het een goede en leuke interactie met je kind. Lekker samen in het water spetteren, zingen en spelletjes doen. Onze zweminstructrices bedenken elke keer iets leuks en geven je tijdens het Babyzwemmen praktische tips die goed van pas komen.

Zwemmen is van alle leeftijden en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Bij Merwestein kunnen baby’s daarom al vanaf 6 weken oud speciale Babyzwemlessen volgen. Inschrijven voor zwemles voor diploma A kan al vanaf het moment dat je kind 4,5 jaar oud is.

Babyzwemmen in een groep

Babyzwemmen in groepsverband is zeker aan te raden. Bij Merwestein is er namelijk altijd deskundige begeleiding aanwezig tijdens de georganiseerde zwemlessen. Je wordt niet alleen gerustgesteld, je leert tijdens de zwemlessen ook nog eens wat je wel en niet kunt doen met je kind in het zwembad. Bovendien leer je ook andere ouders met Baby’s kennen.

Wanneer begin je met Babyzwemmen?

Bij Merwestein kunnen baby’s al vanaf het moment dat zij 6 weken oud zijn speciale Babyzwemlessen volgen. Zeker wanneer je baby gezond is en goed groeit, is dit geen enkel probleem!

Je baby is in de begin weken erg kwetsbaar voor bepaalde infecties, houd hier rekening mee als je wil komen zwemmen. Win advies in of je al kunt gaan zwemmen met jouw baby bij je gezondheidsdeskundige.

Jonge baby’s kunnen zichzelf nog niet zo goed warmhouden. Daarom hebben zij meer kans om onderkoeld te raken in het water, zeker wanneer je baby te vroeg geboren is of gezondheidsproblemen heeft. Het is altijd verstandig om te overleggen met je kinderarts wanneer je precies kunt beginnen met zwemmen.

Voordelen van Baby- en Peuterzwemmen

Naast dat Baby- en Peuterzwemmen natuurlijk heel erg leuk is, is zwemmen ook heel goed voor de ontwikkeling van je kindje! Een aantal van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Zwemmen heeft een positieve invloed op de hart- en bloedvaten van het kind;
  • Zwemmen verkleint de kans op infecties;
  • Zwemmen bevordert de motorische ontwikkeling, coördinatie en waarneming van het kind. Zwemmende baby’s en peuters zouden daarom een beter evenwicht moeten ontwikkelen dan baby’s die niet zwemmen;
  • Het kindje leert dat hij of zij op eigen kracht kan voortbewegen;
  • Samen zwemmen bevordert de band tussen jou en je kindje;
  • Ook als ouder blijf je zo in beweging;
  • Baby- en Peuterzwemmen werkt ontspannend, zowel voor de Baby als voor jou.

Babyzwemmen en chloor

Sommige ouders twijfelen over Babyzwemmen, omdat er chloor in het zwemwater zit. Maar dat is niet nodig. Zwembad Merwestein handelt geheel volgens de Wet Hygiëne die in Nederland geldt. Daar wordt dagelijks op gecontroleerd. Zwemmen met jouw baby bij zwembad Merwestein is daarom altijd veilig.

Meedoen met Baby- en Peuterzwemmen

Bekijk hier alle les- en openingstijden en kom gerust eens een keer kijken! Ben je benieuwd waar je naartoe moet binnen het zwembad voor baby- en peuterzwemmen? Badjuf Pascalle wijst de weg in een korte video op deze pagina.