Home » Zwemmen en activiteiten » S.B.V.S.

S.B.V.S.

Bij Zwembad Merwestein geloven wij dat zwemmen een sport is voor iedereen. Ook als je wat ouder bent is het prettig om af en toe nog het water in te gaan. Het is niet alleen leuk, maar het houdt ook nog eens de conditie op niveau. Speciaal voor senioren die in beweging willen blijven, bieden wij de activiteit Sportief Bewegen Voor Senioren (S.B.V.S.) aan.

Zwemmen voor senioren

Zwemmen is op zich al goed voor je lichaam. Je spieren en gewrichten worden getraind op een lichte en minder belastende manier. Dat komt doordat de zwaartekracht onder water minder sterk is.

Bij zwemmen voor senioren vinden de (zwem)oefeningen plaats in het golfslagbad of het doelgroepenbad op sta-diepniveau. We gebruiken diverse materialen en de natuurlijke weerstand van het water. Tussen de oefeningen door is er voldoende tijd om uit te rusten. Dus behalve hard werken aan lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht kun je ook lekker ontspannen.

Mocht het zwemmen zelf te veel zijn dan kan je altijd gewoon bewegen in het sta-diepniveau bad. Alleen al door het water lopen of oefeningen doen is al goed voor je!

Gezond zwemmen voor ouderen

Zwemmen is een gezonde sport die ook nog eens goed is voor je lichaam. Naast het feit dat je de zwaartekracht minder voelt, kun je ook makkelijker oefeningen doen. Tijdens het uitvoeren van verschillende oefeningen onder water gebruik je even veel spieren, maar is de schokbelasting minder.

Als je medische klachten hebt, zoals rugpijn of andere lichamelijke pijnen, is zwemmen een echte aanrader. Vaak kun je namelijk door deze klachten de meeste bewegingen en sporten niet uitvoeren, maar zwemmen kan vaak wel. Andere redenen waarom in het water bewegen goed voor je is:

  • Het geeft je kracht;
  • Het zorgt voor een beter uithoudingsvermogen;
  • Je wordt er lenig van;
  • Het is goed voor je hart en longen;
  • Het werkt geestelijk ontspannend;
  • Het verlicht lichamelijke pijnen.

Door te blijven bewegen door middel van zwemmen wordt je gezond oud.

S.B.V.S. Lessen

S.B.V.S. is een ideale les voor senioren die graag samen met leeftijdgenoten werken aan de verbetering van hun conditie. Nieuwsgierig geworden? Volg een proefles en ervaar hoe prettig het is om in water te bewegen.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over S.B.V.S. lessen? Neem gerust contact met ons op!

Bekijk hier alle les- en openingstijden.

Bekijk hier alvast de rondleiding naar het bad.