Home » Zwemles » Veelgestelde vragen zwemles

Veelgestelde vragen zwemles

Begint jouw kind met zwemles bij Merwestein? Of gaat je kind voor een ander diploma? Logisch dat je dan enkele vragen hebt. Hieronder hebben we een aantal vragen die vaak gesteld worden voor je beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we beantwoorden je vragen graag!

Zwemdiploma A

Wat te doen bij de eerste zwemles?
Als je de eerste keer naar de zwemles komt, zorg dat je dan zo,n 20 minuten tevoren aanwezig bent. Je kunt dan bij de receptie je zwemleskaart regelen, horen waar je naartoe moet en nog wat informatie inwinnen. Zo kom je goed voorbereid op je eerste zwemles.

Is er elke week zwemles?
Ja, elke week is er zwemles, met uitzondering van de vakanties. In de vakanties vervallen alle reguliere zwemlessen, je kunt dan wel je kind opgeven voor de snelcursus A. Alle wijzigingen in tijden en data kun je vinden onder het kopje openingstijden. Deze informatie wordt elke week bijgewerkt.

Ontvangen ouders een factuur om de zwemles te betalen?
Nee, ouders ontvangen geen factuur om de zwemlessen te betalen. Je kunt de zwemlessen bij de receptie van Merwestein betalen, hierbij heeft per pin betalen onze voorkeur.

Waar en wanneer moeten de betalingen worden voldaan?
De betalingen kun je bij de receptie van Merwestein voldoen. De eerste betaling wordt gedaan bij de start van de eerste zwemles, je koopt 10 zwemlessen per keer (de 10-lessenkaart is max. 12 weken geldig). Als de zwemlessen opgebruikt zijn, verleng je vervolgens de 10-lessenkaart om er weer nieuwe zwemlessen op te plaatsen. Weten wat een 10-lessenkaart kost? Kijk op deze pagina met alle tarieven. Je kunt bij het inchecken zien hoeveel lessen er nog beschikbaar zijn. Ongeacht het aantal begeleiders wordt er slechts 1 zwemles van de kaart afgeschreven per bezoek. Zo kun je zelf (gratis) mee naar binnen om je kind te helpen met de voorbereiding op de zwemles.

Hoe laat moeten wij aanwezig zijn voor aanvang van de zwemles?
Wij vragen je om 20 minuten tevoren aanwezig te zijn. Zo kun je makkelijk je kind helpen met omkleden of, als dit nodig is, de 10-lessenkaart te verlengen. We raden dit aan, omdat het soms drukker is met meerdere ouders die deze zaken willen regelen.

Welke zwemkleding heeft mijn kind nodig voor de zwemlessen?
Je kind heeft een gewone zwembroek of badpak nodig voor de zwemlessen. Een board-short is niet toegestaan. Als er in het verdere verloop van de zwemles andere zwemkleding vereist is word je hierover tijdig ingelicht.

Moeten wij zwembandjes meenemen naar de zwemles?
Je hoeft geen zwembandjes mee te nemen naar de zwemles. De kinderen krijgen zwemles in een veilige omgeving van een gediplomeerde zweminstructeur/zweminstructrice.

Moeten wij naast de zwemspullen nog iets meenemen naar de zwemles?
Het is belangrijk om, naast de zwemspullen, altijd de leskaart mee te nemen naar de zwemles. Verder raden wij aan om een plastic tas mee te nemen voor de natte spullen na de zwemles. Meer handige tips? Kijk even op deze pagina: handige tips voor zwemles op onze website.

Mogen ouders bij de eerste zwemles aanwezig zijn?
Dit is mogelijk, ouders kunnen de allereerste zwemles mee naar binnen om aan het bad te kijken. De andere zwemlessen kun je als ouder plaatsnemen in onze Brasserie H2O tot het einde van de zwemles. Tijdens kijkdagen heb je de gelegenheid om aan het bad de verrichtingen van je kind te volgen.

Mogen ouders iedere week mee naar het zwembad?
Ouders kunnen hun kind brengen en helpen met omkleden. Dit kan en mag iedere week. Bij de allereerste zwemles mogen ouders mee naar binnen om aan het bad te kijken. De andere zwemlessen kun je als ouder plaatsnemen in onze Brasserie H2O tot het einde van de zwemles. Tijdens kijkdagen heb je de gelegenheid om aan het bad de verrichtingen van je kind te volgen.

Wij wensen je een hele fijne zwemles toe!