Home » Zwemmen en activiteiten » Aquasporten » Aqua Bootcamp

Aqua Bootcamp

Aqua bootcamp, een nieuwe vorm van de welbekende Outdoor Bootcamp lessen. Je ziet ze op straat, in het park en in de parkeergarages; “bootcampers” zijn overal, en nu dus ook in het water!

Tijdens de aqua bootcamp lessen voer je intensieve oefeningen uit in het water, gecombineerd met oefeningen met je eigen lichaamsgewicht (zoals push-ups) op het droge. Kortom, aqua bootcamp is de leukste manier om hard te werken aan een betere conditie!

Aqua Bootcamp oefeningen

De oefeningen die tijdens de aqua bootcamp lessen aan bod komen zijn er op gericht om sterker en fitter te worden. Alle oefeningen samen maken aqua bootcamp tot een intensieve full body workout die gericht is op kracht en conditie.

Merk je tijdens de les dat bepaalde oefeningen te zwaar zijn? Wees gerust, onze instructeur geeft bij zwaardere bootcamp oefeningen altijd alternatieven aan voor dezelfde spiergroep.

Voor wie is Aqua Bootcamp?

De aqua bootcamp lessen zijn voor iedereen geschikt. Ook wanneer je last hebt van een blessure of juist aan het revalideren bent zijn de lessen geschikt! Dit komt door de lage impact op je gewrichten in het water.

De voordelen van Aqua Bootcamp

  • Vergroten van je spierkracht
  • Verbeteren van je conditie
  • Meer calorieën verbranden
  • Hoge intensiteit training
  • Effectieve trainingen door de weerstand van het water

 

Deelnemen aan de Aqua Bootcamp lessen

Tijdens de lessen is het raadzaam geschikte badkleding te dragen, zoals een badpak of trisuit voor de dames, die niet verschuift bij het in- en uit het water gaan tussen de oefeningen door.

Verder dien je minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A om deel te mogen nemen aan de aqua bootcamp lessen.