Home » Zwemles » Zwemdiploma B

Zwemdiploma B

Heb je al je zwemdiploma A? Dan mag je door naar zwemdiploma B. Dat doe je natuurlijk ook bij Merwestein. Onze professionele instructeurs gaan gewoon met je mee. We kennen je natuurlijk al en dat is fijn voor jou, maar ook fijn voor ons. Zo weten wij al goed wat je kan en weet jij al wat je van ons kunt verwachten.

De zwemlessen voor diploma B sluiten inhoudelijk naadloos aan op de lessen van het A-diploma. Maar nu richten we ons meer op het overleven in het water. We gaan de zwemslagen verder verbeteren, zodat ze er sterker zijn en er mooier uitzien en je leert nieuwe vaardigheden, zoals een halve draai onder water maken en een rechtstandige sprong vanaf het duikblok. Ook gaan we ervoor zorgen dat je zonder moeite een langere afstand kan zwemmen.

Als je dit allemaal goed genoeg onder de knie hebt mag je op voor het zwemdiploma B. Volgens de richtlijnen van het Nationale Zwem-ABC beheers je dan de vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en/of een stroomversnelling.

Ook zwemles voor diploma B kan op elke dag van de week.

Schrijf je direct in!

Eisen zwemdiploma B

Om op te mogen voor het Nationaal Zwemdiploma B moet je verschillende onderdelen goed onder de knie hebben:

  • Onder water oriëntatie
  • Conditiezwemmen
  • Borst- en rugcrawl
  • Vertrouwd voelen in water
  • Boven water oriënteren en verplaatsen

 

Op de website Allesoverzwemles.nl zie je wat je nog meer moet kunnen.

Rondleiding

Gaat je kind starten met zwemles B en wil je alvast zien waar de kinderen dan moeten verzamelen? Badmeester Jeroen laat zien hoe je moet lopen en waar je op moet letten. Bekijk op deze pagina de korte rondleiding video’s.

Direct inschrijven voor zwemdiploma B

Schrijf jezelf of je kind via het inschrijfformulier op de website direct in voor zwemles diploma B of maak gebruik van het inschrijfformulier bij de receptie.

Om zwemles voor diploma B te volgen, moet je in het bezit zijn van zwemdiploma A. Heb je die nog niet? Bekijk onze pagina Zwemdiploma A, heb je al diploma B en wil je nog verder met zwemles? Bekijk onze pagina voor Zwemdiploma C.