Home » Zwemles » Zwemdiploma C

Zwemdiploma C

Zwemdiploma C is het laatste onderdeel van het Zwem-ABC en daarmee bereidt zwembad Merwestein je voor op zwemmen in open water waar de omstandigheden heel anders zijn dan in een zwembad. Ook leer je wat je moet doen als je per ongeluk in het water terechtkomt.

Met zwemdiploma C op zak ben je verzekerd van een leven lang zwemplezier. Je hebt dan alle vaardigheden onder de knie voor zwemmen in zwembaden met en zonder attracties en je kunt met een gerust hart meedoen met allerlei wateractiviteiten, zoals kanoën en waterfietsen.

Je leert extra vaardigheden, zoals een koprol vanaf de kant en er wordt aandacht besteed aan overlevingsoefeningen. Ook nu komen de zwemslagen weer aan bod en wordt er gewerkt aan je uithoudingsvermogen in het water.

Bij Merwestein zijn alle instructeurs opgeleid volgens de laatste richtlijnen en weet je zeker dat je het zwemmen goed onder de knie hebt, als je je diploma haalt.

Direct aanmelden

Eisen zwemdiploma C

Om op te mogen voor het Nationaal Zwemdiploma C moet je verschillende onderdelen goed onder de knie hebben:

  • Onder water oriëntatie
  • Conditiezwemmen
  • Borst- en rugcrawl
  • Vertrouwd voelen in water
  • Boven water oriënteren en verplaatsen

Op de website Allesoverzwemles.nl zie je wat je nog meer moet kunnen.

Blijven zwemmen bij Merwestein

Als je je zwemdiploma C hebt gehaald heb je het hele ZWEM-ABC in bezit en kun je overal goed zwemmen. Het is verstandig om bezig te blijven met zwemmen, zodat je alles goed onthoudt. Kom daarom vooral ook vrij zwemmen bij Merwestein of feest op vrijdagavond met ons mee tijdens het discozwemmen!

En als je zwemmen leuk vindt kun je ook nog verder leren. Bijvoorbeeld voor Zwemvaardigheid 1 of je kunt een zwemsport gaan doen.

Rondleiding

Mag je kind door naar zwemles C en wil je alvast zien wat de route is naar het bad? Badmeester Jeroen wijst de weg. Bekijk op deze pagina de korte rondleiding video’s.

Direct inschrijven voor zwemdiploma C

Meld je aan via deze pagina of maak gebruik van het inschrijfformulier bij de receptie.